Varje år kommer det en drös riktigt, riktigt bra spel. Oftast kommer det dock också en drös ren dynga. Allt som oftast försöker jag hålla mig ifrån sådant som jag på förhand kan se kommer lukta av svettig ljumske (ja Quiet Man, jag tittar på dig!) trots det brukar jag allt som oftast ändå gå på ett par minor. Här kommer därför en lista över bottenskrapet, mina topp 5 största besvikelser 2018.

5. World War 3 (The Farm 51, 2018) 
Vi var många som såg fram emot World War 3. Många som köpt hem redbull och lösgodis för att njuta av det på releasedagen. Alla blev vi besvikna. Inte för att spelet inte 
var roligt, utan för att det helt enkelt inte fungerade. Personligen loggade jag 18 timmar speltid första helgen. 18 timmar där spelet var fast vid den första laddningsskärmen. 
Det fåtalet matcher jag lyckades spela första veckan var bra, men räckte inte för att rädda spelet från att hamna på denna lista.

4. Assassins Creed Odyssey (Ubisoft, 2018)
Ja, jag älskade Origins. Och nej, jag älskar inte Odyssey. 
Mången gamer har hyllat Odyssey som en gamechanger för serien, för mig är ett sådant synsätt helt obegripligt. 
Allt Odyssey gör gjorde Origins bättre. Storyn var mer mystisk, grafiken vackrare och världen roligare att utforska. För mig är Assassins Creed Odyssey således en av årets största besvikelser.

3. Shadow of the Tomb Raider (Eidos Montreal, Square Enix, 2018) 
Jag diggade Crystal Dynamics reboot av serien från 2012. Tokdiggade till och med. Den andra delen Rise of the Tomb Raider kändes dock redan den mest som en upprepning. 
Mina förväntningar på den tredje delen var således rätt lågt ställda, trots det lyckades Eidos Montreal tråka ut mig så pass redan under spelets första timme att jag aldrig 
fått ork nog att ta mig längre än så.

2. Battelfield V (Dice, EA, 2018)
Temat går igen. Jag har alltid älskat Battlefield-serien, ägt varje del sedan BF2 och säkert spelat närmare 200 timmar Battlefield 1. Trots det så kan jag bara inte älska 
Battlefield V.

Medan mången gamer stör sig på att Dice inkluderat kvinnliga soldater, lagt till kosmetisk customization och fibblat fram och tillbaka med spelets time to kill 
så tycker jag bara att spelet är för likt BF 1 och att innehållet är för skralt. Dice kan bättre än så.

1. Red Dead Redemption II (Rockstar North, Take Two, 2018) 
Rockstar är som Nintendo. Varje gång de lanserar ett nytt spel så haglar tiorna. Kritiker och gamers står enade att stämma in i hyllningskören. För mig framstår det som 
konstigt. Många av Rockstars spel är nämligen föråldrade och klumpiga rent spelmässigt. På den fronten är Red Dead Redemption II inget undantag. I ett av spelets inledande uppdrag ombeds jag att söka igenom en tågvagn. Jag kliver in i vagnen genom att hålla in Y. Animationen som spelas
upp tar säkert minst 5 sekunder. Väl inne ombeds jag leta igenom en låda. Jag styr min 25 ton tunga karaktär 
mot byrån i vilken lådan finns. Kameran trilskar, men så småningom tar jag mig fram. Väl framme håller jag in Y för 
att öppna byrån. Animationen tar ytterligare 5 sekunder. Med skåpet öppet är det dags att börja plocka på sig godsakerna. 
Jag trycker Y för att plocka första grejen, inget händer. Spelet talar om för mig att hålla in Y. Jaha – tänker jag. Håller jag in Y så kommer karaktären plocka på sig allt som finns där. Fel visar det sig.Jag trycker in knappen och en ny animation som tar 5 sekunder aktiveras. Min karaktär plockar det första föremålet. Därefter står den åter som en sinnesslö aristokrat helt handfallen framför byrån. Jag håller in Y igen. Det andra föremålet plockas nu upp. Proceduren upprepas för de följande fem föremålen. Totalt har jag nu spenderat mer än fem minuter på att loota en byrå. För mig är Red Dead Redemption därmed dött och jag stänger av…

Previous articleRecap av första halvåret 2019
Next articleEclipse släpper ny singel – vilken också råkar vara den officiella Dreamhack Showdown-låten!

Kommentera