Det sämsta med januari, om man är en storspelare som jag, är bristen på spelsläpp. Allt som släpptes 2018 har redan plöjts i timtal nu återstår bara väntan till mitten på februari då det nya året går igång på allvar. I brist på annat att sysselsätta mig med tänkte jag därför lista det kommande halvårets hetaste spel!

5. Far Cry New Dawn (Ubisoft februari 2019) 
Far Cry 5 var dumt. Superdumt. Så dumt att det egentligen aldrig borde ha fått släppas. Men ibland är dumt kul och Far Cry 5 var förbannat kul. Far Cry New Dawn ser ut som ett än dummare Far Cry 5 och kommer således mest troligt att vara fantastiskt…dumt!

4. Crackdown 3 (Microsoft, Sumo Digital, februari 2019) 
Crackdown 3 har tagit åratal att utveckla. Varje uns av förväntan borde således ha försvunnit i takt med den problematiska utvecklingen. Trots det, och trots att det i ärlighetens namn ser högst mediokert ut, så är jag toktaggad. Varför. För att jag gillar att spränga saker.

3. Metro Exodus (4A Games, Deep Silver, februari 2019) 
Jag har i ärlighetens namn aldrig gillat något av Metro-liren. De har alltid känts för linjära och tagit sig själva på alltför stort allvar. Den tredje delen må visserligen ta sig själv seriöst men är mer öppet (tänk Far Cry) vilket jag tror bådar gott. Riktigt gott.

2. Days Gone (Bend, Sony, april 2019) 
Allt som Sony rör vid har under senaste år blivit guld. Days Gone kommer mest troligt inte vara något undantag från det. Det är kittlande med ett open-world spel med zombies som inte innehåller några survival element utan enbart uppmanar till utforskande och roligheter.

1. Rage 2 (Avalanche Studios, Bethesda, april 2019)
Rage (1) var ett högst mediokert spel. En stor enformig och tom ökenvärld fylld med toktråkiga uppdrag. Tvåan däremot ser helgalen ut och med tanke på hur bra Just Cause-serien varit när den varit som bäst (alltså i Just Cause 2) så har jag full tilltro till att Avalanche Studios kommer leverera en helskön Mad Max-doftande actionrökare!

Next articleRecap av första halvåret 2019

Kommentera