Efter en vecka av bråkande med Nvidias kundtjänst kom så äntligen mitt RTX 2070 Super. Häng med när jag packar upp och berättar varför det tog sådan tid innan kortet landade i mitt spelrum!

9 juli säljstartades Nvidias Super-serie. Själv hängde jag på låset till Nvidias hemsida för att kunna beställa ett RTX 2070 Super till MSRP 5890 kronor. Blott tre minuter efter att försäljningen startade, dvs. 15:07, hade jag därför lagt en beställning av ovan nämnda kort. Därefter följde en vecka av väntan och åter väntan.

Korten fanns vid tidpunkten i lager med en förväntad leveranstid om en till tre dagar. Blott en kvart senare hade samtliga superkort dock plockats bort från försäljning från sidan, varför jag drog ett lättnadenssuck över att jag trots allt hunnit beställa ett.

Partnerkorten tillgängliga via de vanliga återförsäljarna såldes nämligen, vilket varit brukligt allt sedan lanseringen av Pascal, för prislappar om upp till 1500 kronor över Nvidias MSRP.

Dyrt så det förslår…

Efter att beställningen gått igenom dök det upp tre stycken bekräftelser i min mail. En orderbekräftelse, en bekräftelse på en bekräftelse (typ) samt ett kvitto för de meföljande spelkoderna. Beloppet reserverades på mitt kort. Därefter hände dock ingenting.

När en vecka passerat och jag fortsatt inte fått något mail om att mitt kort skickats beslutade jag därför att vända mig till Nividias support samt Sweclockers forum i jakt på hjälp.

Det visade sig då att det fanns fler än jag som ännu inte mottagit sina kort, och som heller inte hört ett knyst från Nvidia. I samlad trupp riktade vi därför högaflarna mot supporten. I mitt första mailsvar från supporten om vad som hände med min order gav de mig enkom ett ickesvar om att det nog snart skulle skickas.

Jag påpekade detta i mitt andra mail samtidigt som jag beklagade mig över att ett stort företag så som Nvidia kan behandla sina allra trognaste fans, de som väljer att köpa sina kort direkt från de, på ett så nedsligt sätt.

Även det andra svaret från Nvidias support var ett ickesvar. I detta ickesvar meddelade de dock, två dagar efter att jag skickat min fråga, att korten nu skickats och var påväg. Ingen ursäkt, ingen förklaring om vad som gått fel utan bara ett kallt konstaterande att jag nu skulle få mitt kort.

Det fick jag också. Blott en dag efter att kortet skickades fanns det att hämta på mitt postombud. Med detta är jag såklart nöjd men Nvidias sätt att behandla mig som trogen kund lämnar en bitter eftersmak i min mun.

Med kortet tryggt i min hand kan jag konstatera att Nvidias Founder Edition (FE) är en påkostad skapelse. Kortet är långt tyngre än mitt betydligt större Asus Strix GTX 1070. Även förpackningen håller hög klass och är i min smak uppe och nosar på samma nivå av kvalitet som Apple och Razer. So far so good alltså nu återstår det enbart att montera kortet och köra lite jämförande tester.

Previous articleSwitch – den perfekta kompanjonen på semestern!
Next articleControl – allt du behöver veta inför släppet!

Kommentera