Rain of reflections i all sin prakt.

Den som likt mig följde spelpodcasten Overkligt slaviskt under glansdagarna har mest troligt hört om hur spelkritikern Victor Leijonhufvud sadlade om och blev spelutvecklare. Debutspelet Rain of reflections visades senast upp i november förra året sedan dess har det dock varit tyst. Frågan är således vad händer?

Victor Leijonhufvud känd från bland annat P3-spel och podcasten Overkligt men också från det kanske inte lika lyckade programmet Fragzone på FZ.se.

Tillsammans med flertalet andra kända ansikten så som Christian Hedlund och Mikael Zethelius grundade Victor Leijonhufvud under 2014 spelstudion Lionbite vilka utvecklar titeln Rain of reflections. Studion har sitt säte på Östermalm i Stockholm.

Rain of reflections är ett atmosfäriskt äventyrsspel som utspelar sig i en dystopisk framtid fylld av regn och neon. Spelets strider är turbaserade och här finns också gott om dialogval och vad en får förmoda karaktärsbyggande. Leijonhufvud beskrev i Overkligt spelet som det spel han alltid själv velat spela.

Ursprungligen skulle spelet ha släppts under 2015, därefter ryktades det om release under 2017. Senaste livstecknet från spelet kom i november 2018 när studon visade upp sin första gameplaytrailer men sedan dess har det varit tyst den stora frågan är således vad händer?

Med blott 18 000 visningar på youtube ser det inte ut som att Lionbite hittills skapat någon direkt buzz kring sitt spel.

Vid en titt i bolagsregistret kan noteras att bolaget Lionbite AB haft en omsättning om närmare 1.5 miljoner kronor 2018 och gjorde en förlust om drygt 300 000 kronor samma år. Som firmatecknare står Leijonhufvudet själv och enligt de officiella uppgifterna har bolaget en anställd.

Var kapitalet kommer ifrån är utifrån dessa uppgifter svårt att sia om. Ladorna verkar dock inte tomma varför utvecklingen troligen kan pågå ett par år till utan några större hinder.

Det är utifrån dessa uppgifter tydligt att utvecklarskaran på studion troligen är, om än inte mycket liten så, i vart fall liten. Det är således troligt att studion likt många andra indiestudior efterhand insett att större förändringar varit nödvändiga för att skapa det spel de alltid avsett att skapa – vilket med den lilla skaran utvecklare tagit tid.

Rain of reflections omnämns hos Gamereactor efter ”nyuppvisningen”.

De trailer studion släppt har utifrån antalet visningar på tuben och följare i sociala medier misslyckats med att skapa någon direkt buzz för spelet. I samband med släppet av trailern omnämndes spelet dock i en del större spelmedier. Förhoppningsvis är den svaga hypen något studion kan råda bot på när de så slutligen närmar sig ett släpp.

För egen del hoppas jag att Rain of reflections till sist ser dagens ljus och att det blir en hit. Det tycker jag Leijonhufvud och grabbarna förtjänar.

Previous article5 grymma co-op spel att njuta av i sommar!
Next articleWolfenstein Youngblood – fjärde spelet i serien – står för allt annat än en stark start!

Kommentera