När Metro Exodus släpptes i våras så hyllades det av mången gamer. Flera av seriens långtida fans var dock mindre nöjda och tyckte att 4A Games hade rört sig alltför långt från seriens grundkoncept med tight scriptade banor och fokus på skräck till förmån för ett upplägg med en öppen värld något som studion nu ämnar råda bot på med Metro Exodus första DLC The two colonels.

Spoiler alert. Den sista ”världen” du besöker i Metro Exodus är Novosibirsk i vilken du träffar en ung pojke som du efter ett tag förstår har förlorat sin far. Fadern spelar dock, vilket det enbart hintas om, en stor roll för utgången av historien då hans gärningar i det förgångna får stor betydelse för vår huvudkaraktärs strävan.

Den nyfikne undrar såklart dock vad som egentligen hände och på vilket sätt denna hjälte bistod vår huvudkaraktär. I The two colonels får du själv ta reda på svaren. Historien utspelar sig likt seriens första spel uteslutande i tunnelbanesystemen under staden. Staden är dock denna gång inte Moskva utan istället Novosibirsk.

Själv uppskattade jag Metro Exodus semiöppna upplägg, men ser ändå fram emot att sätta tänderna i The two colonels. DLC:n är släppt alla redan och kan köpas separat för 150 riksdaler eller tillsammans med spelets season pass, som ger tillgång till ytterligare ett DLC-paket, för 250 riksdaler.

Om du inte redan spelat Metro Exodus rekommenderar jag att du först ser min recension av spelet nedan och sedan plockar upp detsamma!

Previous articleStar Wars Battlefront II – ännu mer innehåll är påväg!
Next articleBattle Royale – varför jag redan är trött på genren (video)!

Kommentera