Need for speed-serien har alltsedan 2013-års Rivals hanterats av den svenska utvecklaren Ghost Games. Årets upplaga – Need for speed: Heat – visades upp i trailerform för första gången strax före Gamescom och nu har vi fått tillgång till det första råa gameplayet. Låt oss kollektivt konstatera att det ser allt annat än lovande ut…

Om en ska tro Ghost Games track record så är det svårt att skapa moderna Need for speed-spel. 2013 -års Rivals erhöll relativt jumma omdömen vid lanseringen och inte heller 2015-års utgåva – kort och gott kallad Need for speed – rosade marknaden. Den verkliga floppen förefaller dock ha kommit med 2017:s Need for speed: Payback som kritiserades hårt för sin rubber-banding och giriga spelstruktur (sa någon lootlådor?).

En kunde utifrån det stadigt sjunkande betygssnittet tro att EA snart skulle rycka Need for speed-licensen ur Ghost Games händer, men så är dock inte fallet och kanske ska det ses som ett tecken på att serien fortsatt drar in en hel del deg. Need for speed: Heat förefaller utifrån gameplayet som du kan ta del av nedan att vara mer av samma – dock utan lootlådor om en ska tro utvecklaren.

Så kan vi nå konsensus kring att spelet ser trött, blekt och mellanmjölksaktigt ut eller tycker ni där ute att Heat ser spännande ut?

Previous articleModern Warfare (2019) – mina intryck av alphan!
Next articleControl – mina första intryck!

Kommentera