Efter tonvis med rykten och Rockstars lansering av en egen spelklient till PC är det nu klart. Red Dead Redemption II släpps till PC redan 5 november i år!

Red Dead Redemption II är Rockstars senaste och unisont hyllade westernspel. I spelet axlar du rollen som Arthur Morgan en sådär härligt gubbsjuk och skitsur kobojsare. Spelet tar dig med på ett tjugofem timmar långt äventyr i singleplayer och bjuder därtill på onlinelägen och mikrotransaktioner i Red Dead Online.

PC-versionen av Red Dead Redemption 2 lanseras den 5 november, då exklusivt för Rockstars egen gamelauncher. Förboka kan du i densamma göra från och med den 9 oktober. Den 23 oktober öppnar även försäljning via ytterligare tjänster, så som den populära spelbutiken Epic Games Store. Spelet når stutligen Steam i december. För den som gillar strömmade spel kommer spelet också, som en av lanseringstitlarna, till Googles speltjänst Stadia.

Personligen testade jag Red Dead Redemption II när det begav sig till PS4, men gillade det inte alls. Framför allt hade jag problem med det närmast vansinnigt låga tempot och den sjukligt tröga spelkontrolen – vilken en kan hoppas att Rockstar nu förbättrar till PC-versionen.

Spelet som dock är rejält snyggt till samtliga format kommer mest troligt att bli en långlörare i benchmark sammanhang likt GTA V. Prestandajakten börjar som sagt redan i november.

Håll hårt i puffran grabben, här blir det kobojsare!

Previous article[R] Spelen vi minns – Ryse: Son of Rome!
Next articleCall of Duty: Mobile! – Recension!

Kommentera