Arkane Studios senaste spel Deathloop släpptes i veckan och erhöll positiva recensioner från den samlade spelpressen. Användarbetygen på Steam och Metacritic har dock varit en annan femma och i dagsläget har spelet, till PC, ett snittbetyg på den sistnämnda plattformen om 4/10.

Många av användarna är besvikna över spelets AI och menar att Arkane Lyon släppt ifrån sig ännu ett generiskt och underutvecklat spel – desto fler har dock rätt och slätt prestandaproblem. Prestandaproblem som de menar är spelförstörande.

Arkane Lyons senaste spel var Wolfenstein Youngblood som inte mottogs särskilt väl av någon – egentligen. Spelet ligger idag på ett snitt om 2.3 av 10 i användarbetyg på Metacritic.

Framför allt rapporterar användare problem med stuttering. Dvs. så kallade mikrohack som gör att spelet inte flyter på ordentligt i rörelse. I Digital Foundrys video kring spelets prestanda på PC, där de också jämför denna version med PS5-versionen, undersöker dessa grafikgudar saken närmare.

Det som på förhand verkar utgöra prestandaproblem visar sig då vara något helt annat. Prestandan är nämligen stabil men spelet uppdaterar inte kameraförflyttningar linjärt varför spelet upplevs som hackigt och ryckigt. Problemet går i dagsläget enbart att mitigera genom att spela med låst bilduppdateringsfrekvens om 60 bilder per sekund – men kommer troligen åtgärdas i kommande patcher.

I samma video passar Digital Foundry också på att rekommendera inställningar för den med en PC som inte riktigt klarar av att maxa upplevelsen. De rekommenderade inställningarna visar sig spegla inställningarna från PS5-versionen rakt av – med det undantaget att den som sitter på en Nvidia GPU bör lira med ray-tracing istället för spelets vanliga skuggor och ambient oclusion.

De rekommenderade inställningarna finner du nedan:
High för modeller
High eller ultra på skuggor
Very high på vatten
High på terräng
Ultra på dekaler
Balanced på FidelityFX CACAO
Simple Sun Shadows
Medium camera motion blur
Adaptive AMD FSR 1.0 perfomance mode

Previous articleCall of Duty Vanguard dags för öppen beta!
Next articleOutcast är tillbaka!

Kommentera