Scarlet Nexus från Namco Bandai var ett av de spel som allra först visades upp till denna generations konsoler. Där och då såg det inte särskilt imponerande ut alls rent tekniskt men det förefaller ha fått en publik och fick också måttligt positiva recensioner vid släppet (det har ett betygssnitt på 80 till Xbox Series på Metacritic).

Spelet har nu nått Xbox Game Pass och kan således spelas gratis för den som har en betalprenumeration – det är svårt det här med vad som verkligen är gratis. Jag laddade ned och testade en dryg timme i spelet och det kan bäst beskrivas som väldigt japanskt och relativt originellt.

Vad det handlar om är action i tredjeperson och mellansekvenser av anime-karaktär. Det unika är dock stridssystemet som blandar realtidsaction med rollspelsinslag och en hel del övernaturliga krafter. Storyn förefaller också den vara tämligen originell med fiender i form av ”others” (xenofobin spelas det således kraftigt på) som som förefaller hämtade från en annan dimension.

Inget för mig. Dessvärre. Men kanske är det något för dig. Om du är det minsta sugen så är det bara att ladda ner spelet till Game Pass och börja spela.

Previous articleNHL 22 – 27 minuter av nytt gameplay!
Next articleMånadens PlayStation Plus-spel rockar!

Kommentera