World War 3 från Farm 51 som släpptes i Early Acess under hösten 2018 och som floppade totalt är tillbaka. Att återuppstå från de döda är dock aldrig enkelt och frågan är om WW3 har vad som krävs? Det berättar jag mer om i veckans video. Häng med!

World War 3 lanserades som en potentiell utmanare till Battlefield och Call of Duty från utvecklaren Farm 51. Utvecklingen skulle efter att spelet nått alpha-stadiet finansieras av glada backare genom Early Acess och jag var en av de som öppnade plånboken för att realisera denna dröm. Med spelet inhandlat där på hösten 2018 gav jag mig så in för att försöka spela för att endast mötas av en evighetslång laddningsskärm som belastade min PC till max. Skam den som ger sig – varför jag lät datorn stå där och tugga en dryg timme utan att ta mig in i spelet. Med en timmes speltid var det inte längre möjligt att begära en refund via Steam varför det fick ligga kvar i mitt bibliotek.

Ett par dagar senare var det så äntligen möjligt att ta sig in i spelet och faktiskt komma igång med själva spelandet. Det som mötte en var dock allt annat än en välpolerad och rolig upplevelse. Nätkoden var trasig, skotten registrerades knappt och prestandan närmast urusel. Därutöver var vissa grundläggande delar av spelmekaniken så som spelkontrollen och animationerna för rörelser så underutvecklade att det upplevdes som allt annat än roligt att spela. Jag tyckte då, och tycker än idag, att det var förbannat synd. WW3 hade, och har till viss del, potential att bli riktigt bra.

Under de kommande två åren föll dock spelet i glömska och servrarna avfolkades. Och detta trots att Farm 51 flera gånger meddelade att de fortfarande ämnade färdigställa detsamma. Sedan blev det helt tyst. Men nyheter föregås ju ofta av just tystnad. Tystnaden förbyttes för ett par månader sedan med en utannonsering. WW3 skulle med hjälp av utgivaren My Games återuppstå från de döda i delvis ny skrud. Den här helgen fick vi som köpt Early Acess-versionen av originalspelet äntligen möjlighet att testa denna pånyttfödelse och hur spelet kändes berättar jag därför mer om i videon nedan.

Har du spelat World War 3 och i så fall vad tyckte du? Dela med dig av dina tankar i kommentarsfältet nedan!

Previous articleMånadens PlayStation Plus-spel rockar!
Next articleBattlefield 2042 – den öppna betan är här (för den som betalat)!

Kommentera